Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület

HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt.


HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt.

A HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. a magyar légtérben légiforgalmi szolgáltatások nyújtására és a légiforgalmi szakszemélyzet képzésére kijelölt szervezet.
Küldetésünk: Biztonságos és hatékony léginavigációs szolgáltatás nyújtása.
A HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat 2002. január 1-én alakult, mint központi költségvetési szervként működő, önállóan gazdálkodó, szolgáltató szervezet.

A költségvetési szerv megszüntetésével, 2007. január 1-jétől egyszemélyes zártkörűen működő részvénytársaságként látja el jogszabályban meghatározott feladatait: a légiforgalmi szolgálatok ellátását Magyarország légterében és a kijelölt repülőterein, közöttük elsősorban Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren.

A HungaroControl megalakulásával Magyarországon is létrejött a világ légiközlekedésében már megszokott hármas tagozódás, azaz a légifuvarozó cég mellett különvált a repülőtér üzemeltető és az önálló független Nemzeti Légiforgalmi Szolgáltató.

A HungaroControl Zrt., mint integrált (polgári-katonai) légiforgalmi szolgáltató minden, a magyar légtérben polgári szabályok (GAT) szerint működő légijármű biztonságát garantálja, a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre érkező és onnan induló járatok irányításától a magaslégtéri átrepülő forgalomig.

www.hungarocontrol.hu/hu