Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület

Gigantikus adatlopás, 143 millió felhasználó adataihoz juthattak hozzá

A fogyasztói hitelminősítő csütörtökön adta ki a közleményt, amelyben jelezték, hogy július 29-én behatolást vettek észre a vállalat rendszereibe. A furcsaság ezenkívül 

az volt a dologban, hogy három nappal később a szabályozói jelentésekből kiderült, hogy augusztus 3-án a vállalat három vezetője összesen 1,8 millió dollárban adott el részvényeket úgy, hogy a tranzakciók egyike sem szerepelt a cég előre betervezett kereskedési tervei között.

Az atlantai szélhelyű vállalat szóvivője rögtön kijelentette, hogy a három vezető a részvényportfóliójuknak mindössze a kis százalékát adták el, továbbá akkor még fogalmuk sem volt az adatlopásról.

A vállalat közleményéből továbbá az is kiderül, hogy a behatolók körülbelül 209 ezer ügyfél esetében jutottak hozzá nevekhez, taj-számokhoz, és bankkártyaadatokhoz.

Perspektívába helyezve ugyan felkerül a történelem legnagyobb internetes adatlopásai közé, azonban eltörpül a legnagyobbak mellett, ugyanis 2013-ban a Yahoo 1 milliárd felhasználójától loptak el neveket, e-mail-címeket, telefonszámokat, születési dátumokat, jelszavakat, valamint titkosított kérdéseket és válaszokat.

Nem meglepő módon az Equifax árfolyama 13 százalékot esett a bejelentést követően az amerikai piacok zárása utáni kereskedésben.

A cikk 

Megtekintés: 876