Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület

Magunkról


Elnöki köszöntő

Tisztelt Látogató, Érdeklődő!

2001-ben az információbiztonság különböző területein dolgozó szakemberek és cégek összefogtak és megalapították - még jogi keretek nélkül - a szakirodalom alapján csak "Értékteremtő munkacsoportnak" nevezett csoportot. A munkacsoport megalakulása óta főtevékenységként foglalkozott az információvédelmi irányítási rendszerek magyarországi bevezetésével, terjesztésével. A csoport tagjai rendszeresen dolgoztak együtt különböző információbiztonsági témákban, illetve szerveztek konferenciákat e témakörben.

2004-ben az értékteremtő munkacsoport 12 tagja létrehozta a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesületet, és ilyen módon megteremtettük az együttdolgozás jogi kereteit is.

Az egyesület alapításával az volt a célunk, hogy növeljük az információs társadalom biztonságát, elősegítsük az információvédelem kultúrájának és ismereteinek terjesztését és, hogy növekedjen az információvédelmi tudatosság. Célunk továbbá egy olyan szakmai műhely létrehozása, ahol az információbiztonsági szakemberek rendszeresen találkozhatnak és kicserélhetik tapasztalataikat.

Az "Értékteremtő munkacsoport" immáron lassan két évtizedes együttmunkálkodásának legfontosabb kézzelfogható eredményei:

Az Egyesület hétköznapjait a célszerűség és takarékosság jellemzi: Nincs bérelt állandó helyünk, irodánk, nincsenek technikai eszközeink, nincsenek alkalmazottaink és fizetett szakértőink, tagjaink a saját idejüket, lelkesedésüket és energiáikat fektetik be az Egyesület működtetésébe. Évenkénti taggyűléseink "között" megtartjuk az évi öt Információbiztonsági Fórumot. A Fórumok előtt és után rendszeres szakmai előkészítő és értékelő összejöveteleket tartunk, évente egyszer valamelyik tagtársunk vendégszeretetében is részesülünk, amikor is kihelyezett ülést tartunk a vállalkozó kedvű tagtárs kertjében, rezidenciáján. Levelezési lista intenzív működtetésével tartjuk fenn a szükséges kommunikációt a tagtársak között, és a honlapunkon helyezzük el az éppen aktuálisnak vélt közhasznú információkat. 

Ha Ön egyetért céljainkkal, illetve érdeklődik az információvédelem területe iránt, akkor szeretettel várjuk pártoló tagjaink körében. A www.hetpecset.hu honlapon részletes információkat találhat az egyesületről, rendezvényeinkről, programjainkról illetve a tagsággal kapcsolatos információkról. További egyesületi információkat a LinkedIn Hétpecsét és a FB "Információbiztonság" csoportjában is találhat, ahová a szakmabelieket szeretettel várjuk. Remélem, hogy Önt is hamarosan pártoló tagjaink körében köszönthetjük.

Budapest, 2020. július 20.

Tisztelettel:

Gasparetz András

a Hétpecsét Információbiztonsági
Egyesület elnöke