Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület

Megtámadták a kormányzati informatikai hálózatot

A támadások folyamatosak, ezeket a kormány intézkedéseivel elhárította és a védelem érdekében a továbbiakban is mindent megtesz - tették hozzá közleményükben.

Azt írták, a támadások a kormányzati informatikai hálózat nyilvános pontjainak kihasználásával, így például a kormányzati weboldalon és az akadémiai hálózaton keresztül történtek.

Kiemelték, a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje az állam működését biztosító hálózatot és ezáltal a magyar emberek biztonságát.

A cikk

----------------------

Bakondi: nagyfokú szervezettségre utal az informatikai támadás

Nagyfokú szervezettségre utal a magyar kormányzati rendszereket érő informatikai támadás - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Bakondi György azt közölte, nem tudni, ki áll a támadás hátterében.

A belbiztonsági főtanácsadó ugyanakkor hozzátette: a kormányzati adatbázisoknak fejlett informatikai védelmi rendszerük van. Ahogy azt a Faktor is megírta, a Belügyminisztérium szombat délután közölte, hogy az elmúlt 24 órában több hullámban, ezres nagyságrendben támadás érte külföldi szerverekről a kormányzati informatikai hálózatot, amit sikerült elhárítani.

A támadások a kormányzati informatikai hálózat nyilvános pontjainak kihasználásával, így például a kormányzati weboldalon és az akadémiai hálózaton keresztül történtek.

Egyetlen nap alatt mintegy 62 ezer támadás érte a kormányzati informatikai hálózatot, a támadók többek között a kormány és a Magyar Tudományos Akadémia honlapja is elérhetetlenné tették.

A cikk

--------------------------------------------

A Nemzeti Kibervédelmi Intézet adatai szerint több mint 60 ezer IP-címről estek neki a hálózatnak. A támadók a kormany.hu oldalt és a Magyar Tudományos Akadémia honlapját vették célba.

A Nemzeti Kibervédelmi Intézet adatai szerint több mint 60 ezer IP-címről támadják a kormányzati hálózatot. A támadók a kormany.hu oldalt és a Magyar Tudományos Akadémia honlapját vették célba. A tömegességéből ítélve az lehetett a támadás célja, hogy „lehasaltassák, leültessék” a szervereket, hogy ne lehessen elérni a kormany.hu weboldalt vagy az akadémia oldalait. Ez egy egyszerű, de hatásos támadás tud lenni – mondta Ormós Zoltán internetes szakjogász.

„Mivel kiemelt weboldalak szerverét támadták így gyorsan tudták ezeket a számítógépeket listázni és ezeket blokkolni, kizárni a folyamatos támadásokból” – emelte ki a szakjogász.

A cikk videoval

kibertámadás Bakondi Ormos Belügyminisztérium

Megtekintés: 946