Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület

Te megfelelően vigyázol az adataidra? A mai napon gondold át!

Ma van az adatvédelem nemzetközi világnapja.

Immár 9. éve ezen a napon tartják az adatvédelem nemzetközi világnapját. A jeles esemény célja, hogy a digitális világ és a technika fejlődése során bekövetkezett változások kapcsán felhívja a figyelmet az adatvédelem fontosságára.

Az Európa Tanács kezdeményezésére létrehozott világnap most azért is különösen fontos, mert az elmúlt időszakban igazán komoly változások történtek a számítástechnikában. Így a nem ritkán több évtizedes jogszabályok mára igencsak elavultnak tekinthetőek. Ezért fordulhat elő, hogy jelenleg nincs megfelelő jogi háttér a felhőalapú adattároláshoz sem.

Ahogyan a Microsoft által hozzánk eljuttatott sajtóközleményben kiemeli, ” olyan megoldások szükségesek, amelyek nemcsak a nagy számítástechnikai cégeknek válnak be, hanem az üzleti életben jelen lévő kisvállalkozások, de legfőképpen fogyasztók számára is hasznosak. Ha biztosítani szeretnénk, hogy az adatok az Atlanti-óceán két partja között fenntartható keretek között szélesebb körben mozoghassanak, akkor egy újfajta transz-atlanti megállapodásra van szükségünk.”

A világnak tehát egy új, előremutató jogi szabályozásra van szüksége. Csak remélni tudjuk, hogy a mai nap sikerrel felhívja a figyelmet a változások szükségességére!

A cikk

adatvédelem felhőalapú adattárolás

Megtekintés: 883