Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület

Újabb légitársaságnál lépett fel rendszerhiba: késnek a United Airlines járatai

Pórul jártak azok az utasok, akik ma reggel szerettek volna a United Airlines gépeivel eljutni A-ból B-be. A légitársaságnak ugyanis rendszerhibával kellett szembenéznie, a megoldásig pedig egyetlen gépet sem engedtek felszállni.

A légitársaság szóvívője a The Independent-nek elmondta,

Tisztában vagyunk a gond forrásával. Igyekszünk megoldani a problémát, hogy az utasok mihamarabb elérhessék a célpontjukat. Mindenkitől elnézést kérünk a kellemetlenségért!

A United Airlines a harmadik legnagyobb légitársaság a Delta és az American Airlines után.

Az első járatnak reggel 7:30-kor kellett volna Angliából Amerikába tartania, de arról tájékoztatták az utasokat, hogy a gép indulása egy órával későbbre lett halasztva.

Az emberek persze azonnal zsörtölődni kezdtek és frusztráltak lettek, nem értették, miként fordulhat elő, hogy összeomlik az egész rendszer egy ekkora légitársaságnál.

Nemrégiben hasonló eset történt: a Delta Air Lines légitársaságnál augusztusban jelentkezett üzemszünet, szeptemberben pedig a British Airways utasaival közölték a reptéren, hogy gondok adódtak a becsekkolással. Mindezek után pedig jogos a félelem mindegyik társaságnál egy újabb cyber támadástól.

A rendszerhibát magyar idő szerint negyed 10-kor sikerült megszüntetni, és a késében lévő járatok megkezdhették a felszállást, ám valószínűleg lesz olyan is, amelyet törölni fognak.

A cikk

United Airlines

Megtekintés: 977