Sajtóközlemény - A 24.hu újságírója lett az „Év információbiztonsági újságírója”

2018. május 16. Budapest – A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2006-ban alapította meg az „Év információbiztonsági újságírója” címet, melyet minden évben nyílt pályázati felhívás keretében hirdet meg. Az idei évben Dömös Zsuzsanna, a 24.hu újságírójavette át az erkölcsi elismeréssel járó díjat az Egyesület május 16-i „Információvédelem menedzselése” LXXXl. szakmai fórumán.

Az idén tizenharmadik alkalommal meghirdetett az „Év információbiztonsági újságírója” címet Dömös Zsuzsanna a 24.hu újságírója kapta, az Egyesület rendes tagjaiból álló bíráló bizottság döntése alapján. Az „Év információbiztonsági újságírója” erkölcsi elismeréssel kívánja az Egyesület azon újságírók teljesítményét elismerni, akik sokat tesznek az információvédelmi tudatosságért, a témában rendszeresen publikálnak, blogolnak, és felhívják a figyelmet a téma fontosságára.

Dömös Zsuzsanna 2013-ban végzett a Kaposvári Egyetem Kommunikáció és Média szakán nyomtatott sajtó, elektronikus média szakirányon. Öt éve publikál külsős cikkíróként a PC Guru videojátékos magazinban, szabadúszó szövegíróként több cégnek is dolgozott. Tech újságírással a HWSW Informatikai Hírmagazinnál kezdett foglalkozni gyakornokként, majd töltött másfél évet az Origo Techbázis rovatánál teljes idős újságíróként. Egy éve a 24.hu tech és mobil rovatának tagja. Főbb érdeklődési területei a kiberbiztonság, az álhírek problémája, a közösségi média, a technológia társadalomra gyakorolt hatásai.

A Hétpecsét Egyesület fórumán Dömös Zsuzsanna „Lájkokból politiki fegyver – avagy miért is ijesztő a Facebook adatbotránya?” címmel tartott előadást.

Prezentációjában az elmúlt idők legnagyobb adatkezelési botrányát és annak szereplőit mutatta be. Miért kellett a Cambridge Analytica cégnek 87 millió Facebook-felhasználó adata? Miért nem járt el helyesen a Facebook, és milyen változásokat vezettek be az ügy nyilvánosságra hozása után a közösségi oldalon? Mi a tanulság mindebből a felhasználók számára? Befolyásolhatják-e egyáltalán a választásokat a profilelemzési módszerek? Előadásában ezeket a kérdéseket válaszolta meg.

Az „Év információbiztonsági újságírója” címet az Egyesület május 16-i „Információvédelem menedzselése” LXXXI. szakmai fórumán vette át Dömös Zsuzsanna Gasparetz Andrástól, az Egyesület elnökétől, Tarján Gábortól, az Egyesület alelnökétől, valamint Csuka Dénestől az Egyesület titkárától.

facebook információbiztonság Újságíró hírek Dömös Zsuzsanna