Sajtóközlemény - Karácsonyra ingyenes a Hétpecsétes történetek II.

2017. december 22, Budapest – A Hétpecsét Egyesület ősszel határozta el, hogy a műhelyükben készülő anyagok közül a Hétpecsétes történetek II-t is elektronikusan ingyenesen elérhetővé teszi. Némi helyben járás után aztán a projekt felgyorsult, hogy egyfajta szakmai ajándékként mindenki fája alá tehessék ezt a 150 oldalt, 34860 szót.

Íme: www.digitalstand.hu/hetpecsetestortenetek .

„Köszönöm a könyvet! Az első rész is nagyon tetszett.” írta egy résztvevő, aki elsőként vehette kézhez a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2014. március 19-i 60. szakmai fórumán debütáló a Hétpecsétes történetek II. című kiadványt.

A kiadvány előzménye a Hétpecsétes történetek könyv, amely hasonló tematikával készült, azaz az ISO 27000-es szabványcsalád egyes szabványait különböző eseteken keresztül segített az olvasónak értelmezni.

A most megosztott könyvben az ISO/IEC 27001:2012 szabványban felsorolt szabványokon túl további olyan szabványokat is bemutatnak a szerzők, amelyek logikailag – és számozását tekintve is – a szabványcsaládba sorolhatók. A kiadvány célja azoknak a szabványoknak a bemutatása volt, amellyel kapcsolatban a könyv szerzői gárdája megfelelő szakértelemmel bír. A bemutatott összesen 24 szabvány – a szabványcsalád bemutatása itt sem teljes körű- célja a figyelemfelkeltés, rávilágítás az esetek kapcsán az információ- és adatvédelem fontosságára.

Minden egyes esetnél a szerző:

A Hétpecsétes történetek II. könyvet dr. Ködmön István szerkesztette és megírásában 9 szerző segédkezett: Cseh Zsolt, Dr. Dósa Imre, Kesselyák Péter, Dr. Ködmön István, Molnár László, Móricz Pál, Nagy Péter, Tarján Gábor és Redler Sándor.

A közkinccsé tétel ötletének megvalósításában az Egyesület új média partnere, a Digitalstand volt segítségükre.

A https://digitalstand.hu/kiadvanyok/_kiadvanyok/_magazin/magazin/it_szamitastechnika URL-n számos másik IT fókuszú kiadvánnyal együtt található meg.

Az Egyesület reméli, hogy ezzel is hozzájárul az információs társadalom előnyei mellett jelentkező fenyegetettségek kockázatarányos kezeléséhez.

adatvédelem Hétpecsétes történetek könyv Digitalstand