Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület

Sajtóközlemény - Több lábon álló szakember lett az „Év információbiztonsági újságírója”

2021. május 31, Budapest – A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2006-ban alapította meg az „Év információbiztonsági újságírója” címet, melyet minden évben nyílt pályázati felhívás keretében hirdet meg. Az idei évben is több pályázat érkezett, és az értékelés után Kocsis Tamás, a kiber.blog.hu blog és szakpublikációk szerzőjevette át virtuálisan az erkölcsi elismeréssel járó díjat az Egyesület május 19-i „Információvédelem menedzselése” XCVI. szakmai fórumán.

Az idén tizenhatodik alkalommal meghirdetett az „Év információbiztonsági újságírója” címet Kocsis Tamás kapta, az Egyesület rendes tagjaiból álló bíráló bizottság döntése alapján. Az „Év információbiztonsági újságírója” erkölcsi elismeréssel kívánja az Egyesület azon újságírók teljesítményét elismerni, akik sokat tesznek az információvédelmi tudatosságért, a témában rendszeresen publikálnak, blogolnak, és felhívják a figyelmet a téma fontosságára.

Kocsis Tamás több mint 20 éve foglalkozik IT- és információ-biztonsággal. Dolgozott rendszergazdaként, etikus hackerként és tanácsadóként. Három fő szakterülete az adatszivárgás, kritikus infrastruktúra kibervédelem és a OSINT-alapú felderítések.

Egyéb publikáció mellett komoly súllyal esett latba az általa létrehozott Kiberblog (www.kiber.blog.hu ), amelyre jellemző, hogy egy gyakorlati ember szemüvegén keresztül, de a hivatalos álláspontokat sokszor gúzsba kötő óvatos megfogalmazások nélkül merészen jelentet meg híreket és akár részletes elemzéseket. Ezeknek az anyagoknak jól lekövethető terjedése van más médiákban is. Kocsis Tamás a polgári nevén kívül több tartalmat a Sharky „művésznévvel”jegyez.

Az „Év információbiztonsági újságírója” címet Kocsis Tamás az Egyesület május 19-i „Információvédelem menedzselése” 96. szakmai fórumán laudációját követően virtuálisan vette át Gasparetz Andrástól, az Egyesület elnökétől.

A Hétpecsét Egyesületnél hagyomány, hogy a díjazottak szabad kártyát kapnak, hogy a díjátadáskor milyen általuk éppen kutatott témában kívánnak előadni. Kocsis Tamás „Böngészőbiztonság 101, avagy az információtolvajok babérkoszorúja” címmel tartott előadást, melyet a résztvevő több mint 150 fő a nap szakmailag legerősebb előadásának értékelt.

Gasparetz András, elnök elnok@hetpecset.hu tel.: (20) 434 9000
Jerabek György, titkár titkar@hetpecset.hu  tel.: (30) 9847 860

Photos


Megtekintés: 233